Årets lengste skoleferie er over. Den har vart i to måneder.

Skolene åpnet 4. eller 5. januar. Noen barn gråt for de ønsket ikke å dra tilbake til skolen. Sosialarbeideren vår fulgte en av jentene til skolen for å snakke med administrasjonen og spørre om læreren kunne slutte å slå jenta i ansiktet?

– De beklaget og sa at det ikke skal gjenta seg. Så da har vi forhåpentligvis løst ett problem.

Tre jenter har jeg flyttet over til en skole som er litt dyrere, men antagelig bedre? Hvis man måler etter prestasjonen til elevene så er det en av de beste i Nyeri- distriktet. Jeg var innom skolen i går og hilste på jentene. De er meget fornøyd. Alle tre har gode akademiske evner, men en av dem må repetere 5. klasse fordi grunnlaget var for dårlig.

Jeg har nå betalt 130,000 kenyanske shilling i skolepenger. Det tilsvarer 10,660,- norske kroner. For første termin. Et år er delt opp i tre terminer. I tillegg til skolepenger kommer det en del utgifter til uniformer, bøker og utstyr.

Vi har nå syv elever i småskolen hjemme.

I slutten av februar kommer alle de store barna hjem igjen, på en langhelg.