Jeg leser at snøen skaper problemer i Norge.

– Her er vi så lettet over at det endelig regner litt. Jeg har solgt unna mange sauer fordi vi hadde formangel og det er dyrt å kjøpe for.

Vi har også problemer med et dyr som kalles bushbaby; det har drept 14 av hønene vaare. Jeg vet ikke hvordan vi kan få bukt med dette.  Dyret kommer både natt og dag. Det er på strørrelse med en katt, meget smidig og raskt.

Sertifikatet til barnehjemmet utløpt for over ett år siden. Jeg har tatt kontakt med barnevernet gjentatte ganger for å minde dem på å komme til oss på inspeksjon, slik at sertifikatet kan fornyes, uten at de har foretatt seg noe. De har også brutt mange avtaler, uten å melde fra. Dette er meget ubehagelig. Derfor har jeg vært aktiv med aa oppsøke personer som kan veilede og eventuelt hjelpe oss.

Jeg besøkte andre barnehjem, barnevernsleder i et annet distrikt, sjefen for barnevern i fylket og øverste sjef i Nairobi. Dette er ikke lystbetont. Men jeg kan ikke bare være passiv og håpe at ting ordner seg av seg selv. Nå har vi mottatt et brev om at de kommer for inspeksjon i løpet av november. Jeg gruer meg. Men vi bør ikke drive et barnehjem uten myndighetenes godkjenning!

Arbeidstillatelsen min utløper den 19. november. Dette er også en kjedelig affære for meg. ID- kortet som jeg søkte om i januar har fremdeles ikke kommet! Å få en ny arbeidstillatelse kan ta veldig mange måneder.

Det gode er at vi har mange skjønne barn på barnehjemmet, som trenger hjelp, så jeg må ikke gi opp så lett.