Jeg landet i Nairobi for en uke siden. Herlig å høre språket igjen og treffe smilende folk. På barnehjemmet har det ikke regnet siden jeg reiste derfra i mai! Et tynt lag av brunt støv dekker alt, selv bøkene mine inne i huset. En venninne har mistet 10 lam pga tørken. Sauene klarer ikke å produsere melk for det finnes nesten ikke næring på beitene, her i vårt distrikt. Den ene kua vår foedte en ufullbåren kalv for mange uker siden. Jeg mistenker at det var pga formangel. Jeg har solgt henne nå, en stor oksekalv og flere sauer. Så har jeg kjøpt høy og annet for slik at de skal klare seg frem til regntiden. I går så jeg mange små maur i huset mitt, noe som tyder på at regntiden er i vente. Maurene kommer alltid frem og er meget aktive rett før regntiden. Jeg leide en mann med traktor som kom og pløyde opp åkeren vår. Neste dag kom 3 menn, som hakket opp rader og sådde til med poteter, brune bønner og mais. Jeg har sådd gulrøtter og erter.

Første dag på barnehjemmet så kom det en utviklingshemmet jente fra nabolaget og spurte om hun kunne bo hos meg fordi hun var kastet ut av bestemoren sin. Jeg gav henne jobb med å gjete sauer, men det klarte hun ikke, hun glemte å passe på de. Hvilket er uheldig for da kan vi få problemer med naboer(-: Kanskje hun kan faa jobb med å vaske klaer og gulv? Barna er så glade for at jeg er tilbake, det er lett å se. Snart begynner elevene på eksamen og skolene stenger i slutten av oktober. Da kommer alle barna hjem. Jeg gir ferie til de fleste ansatte i samme tidsrom, slik at de kan være med sin egen familie. Noen få barn skal til slektninger i ferien, men de fleste skal være på barnehjemmet. Sønnen min kommer også for å feire julen med oss. Jeg skal gjøre mitt ytterste for å gi barna en fin juleopplevelse.

I går ringte de fra en kostskole fordi en av jentene våre er syk, av tyfoid og om vi kunne sende penger til medisin. Jeg kan tenke meg at hun er blitt syk pga. urent drikkevann på skolen, så nå får vi se hvordan det står til med alle når de kommer hjem……I fjor var det masse problemer fordi eksamener var blitt stjålet før eksamen og mange elever jukset. Det var mange som ikke fikk godkjent eksamen. Så i år er eksamene meget strengt bevoktet. (Det var de før også, med bevæpnede vakter). Pårørende får ikke ha noen kontakt med skolene og sine elever, i det hele tatt. Den vanlig frihelgen/midterm er avlyst. Den obligatoriske bønnedagen, hvor familiene kommer til skolen for å be for at barna skal prestere bra, er også avlyst.