Det var en krevende uke: Barna kom hjem fra kostskole. De prøvde å være glade, men det hang en tung sky over dem. Etterhvert begynte de å fortelle at livet på skolen ikke var godt. Særlig to lærere slo dem til stadighet i ansiktet og prylte dem. I tillegg til verbalt å misbruke dem og rakke ned på dem. Dere er unger av «hvitingen», dere Ninas unger, osv. Disse barna har ingen andre enn meg, så det er temmelig negativt når den eneste som hjelper dem blir rakket ned på. I tillegg til harde slag, som nesten medfører besvimelse. Ja, så vi hadde flere alvorlige møter. Tre av gutene var villige til å gå tilbake til skolen. En gutt og tre jenter ville ikke tilbake. Jeg kontaktet direktøren og ga ham min informasjon. Jeg sa at jeg ikke kan sende barna tilbake til skolen, så lenge de to mannlige lærerne er der. Jeg begynte å lete etter et bedre skolealternativ for oss. Det er vanskelig, for slike problemer er vanlig. Også at lærerne harraserer jenter seksuelt.

Alle barna mine er flinke i skolen nå. Jeg har ikke lyst til at de skal begynne å droppe. Direktøren kom hjem til oss, etter noen dager. Han snakket med barna mine og fikk vite om deres erfaringer på skolen. Etter flere dager fikk jeg SMS om at han har sagt opp en lærer og degradert overlæreren. En annen lærer som barna mine er meget glad i, er nå forfremmet til overlærer. Direktøren har også gjort flere store forandringer på skolen. Jeg er sikker på at dette er til det beste for alle. Jeg tok barna mine tilbake til skolen. Minus en gutt, som har vært plaget for mye. Jeg fant en annen skole for ham, og han er glad for å få en ny start.