Tørketiden ser ut til å være over. Det har vært en tung tid for mange. Når kuene ikke produserer melk er det mange som sliter med å betale skolepenger og annet. Det påvirker hele økonomien. Drosje- og bussjåfører får ikke kunder osv. Biene finner ikke blomster. Hvert år kommer det bier som flytter inn i veggen på ett av husene våre. Jeg vil gjerne bli kvitt dem for godt. Her i Kenya er det vanlig at honning blir høstet om natten. Jeg tilkalte en mann som kom for å fjerne dem. Han var flink. Vi fikk over 10 kg og koste oss i flere dager:-)

Myndighetene advarer om at vi kan forvente oss El Nino. Det vil si store nedbørsmengder. De har forberedt seg etter beste evne ved å rense opp i avløpssystem og oppdatere strømnettet. I Nyeri har strømmen vært utkoblet i flere dager, for å forsterke anleggene. Man kan forvente sykdomsproblematikk i forbindelse med mye nedbør, som malaria, dengue og tyfus. Det er ubehagelig å vente på dette. Jeg har kjøpt inn dobbelt av alle matvarer, i tilfelle vi ikke kan ferdes på veiene. Heldigvis har jeg også en del bøker som jeg kan lese. Det er meteorologene som melder at vi kan forvente EL Nino. Men noen eldre har slaktet en geit og spådd i innvollene på geita og de spår normal nedbør.

Det går bra på barnehjemmet nå. Alle trives og har det godt.