Jeg har vært i Kenya siden august. Det er første gang jeg har oppholdt meg så lenge her. Jeg kommer til å fortsette med dette. Men må medgi at jeg føler meg trøtt og tom nå.

Jeg venter på at de store barna skal komme hjem fra kostskolen denne uken, på midterm= lang fri helg. Jeg gleder meg veldig til å se dem. Når de reiser tilbake til skolen så vil jeg også reise vekk og koble av noen dager.

For en uke siden hadde jeg et ærend og måtte reise en tur til Nairobi. Jeg var sliten og det var masse trengsel i byen. Noen klarte å stjele lommeboken og mobilen min. Men jeg hadde heldigvis ikke alle pengene på en plass.

Vel hjemme på NCH gikk jeg en kveldstur med barna. Vi så noen vaktmenn med hunder som jaget en hare for å slakte den til hundene. – Det var dessverre ikke en hare, men vår fine, røde katt som vi har hatt i mange år. Det hjalp ikke på humøret. Jeg vil ikke skaffe en ny katt nå. Naboene har dyrket opp mye jord. De har vaktmenn med hunder, for å forhindre at elefanter ødelegger hele avlingen. Vi har hatt besøk av elefanter, så vi høstet hele avlingen for å berge mest mulig, selv om det var i tidligste laget.

Folk i landsbyen ønsket at barna mine skulle delta i søndagskolen, og det var kanskje en god ide, men det fungerer ikke i praksis. De klarer jo ikke å holde tiden. Jeg prøver å lære barna mine til å holde avtaler. De har jo blitt hengende rundt i landsbyen i evigheter, nesten hver søndag i et år. Så nå har jeg sagt takk for oss. Jeg ble heldigvis møtt med forståelse.