Internett

Vi har ikke internettilgang på barnehjemmet. Det er meget dårlig nettverk der, så mobilene søker og søker nettverk. Derfor så lades mobilene hver kveld når generatoren går i ca. 1,5 timer. Jeg reiser regelmessig inn til byen for å handle og stikker vanligvis innom en internettcafe. Med da jeg prøvde dette for fem dager siden, så var det for mye bråk der for meg til at jeg klarte å konsentrere meg. Kenyanerne tåler mye mer bråk enn meg.

 

Dyreliv

Det er harde tider i vårt distrikt nå, men vi venter på regnet. Naboen som hadde en stor flokk med kuer, har sendt mange til slakteriet. Dyrene blir sendt når de ikke lenger klarer å reise seg opp. Jeg kjøpte et lastebil- lass med tørre maisplanter på lørdag, slik at dyrene våre skulle kunne ha noe å tygge på. Den ene kua vår skal kalve denne måneden og må ikke være så svak. En nabo ga meg en knøttliten valp for noen dager siden. Han sa det var bedre enn at den skulle dø hjemme hos ham. Jeg så en rotte på taket i spisesalen, men ellers er det få i forhold til hva vi er vant til. Katten som har unger, stjal en kaninunge fordi hun ikke kan finne rotter. Hunden Poppy som har vært min gode følgesvenn og beskytter, døde for fire dager etter at jeg reiste fra Kenya i mai. Jeg håper at den nye valpen også vil passe på meg og jage vekk inntrengere når den vokser opp. Jeg ser at barna har en stor glede i å kose med disse dyrene.

En kveld i forrige uke så manglet det 11 sauer da vaktmannen skulle ta dem inn i fjøset. Han og husmoren vår gikk omkring i en time og letet etter dem med lykt. Det regnet og var kaldt. Vi har mange nyfødte lam nå, så det er ikke bra for dem å sove ute. Det streifer også leoparder i området vårt, så dyrkene kan lett bli tatt. Jeg var bekymret for dyrene og skikkelig sint på personalet, som ikke klarte å passe på dem. Jeg tok på meg regntøy og gikk ut på leting i nabolaget, og fant hele flokken, som nå hadde økt til 12. Jeg er en meget heldig person, og gikk fornøyd til sengs!