Et ektepar fra Nyeri bruker en stor del av fritiden sin til å hjelpe foreldreløse og har i årtier engasjert seg i et barnehjem.  En gutt som har vokste opp på barnehjemmet fra han var liten, kunne nylig ta imot sin universitetsgrad.  Dagen for seremonien i Nairobi, så dukket det opp en minibuss.  Vennene mine lurte på hvem dette var.  Det viste seg å være slektninger!  I hele oppveksten til denne gutten så har vennene mine gjort alt de har kunnet for denne gutten, uten å se noe til slektninger.  Det føltes bittert og skuffende.  Det viser igjen at det er viktig å undersøke ordentlig hvem man hjelper og identifisere behovene.  Jeg ønsker at pårørende skal bidra, der det er mulig.  De fleste av barna våre reiser til slektninger neste uke, for å være der i juleferien.
To små søsken som ble dumpet av sin mor har vokst seg store, pene og flinke hos oss siden 2005.  Ved hjelp av stort hell, så klarte jeg å spore en onkel.  Barna feirer nå julen sammen denne delen av familien.  En tante ringte meg og sa at hun ikke vet hva hun skal si, som takk for at jeg har tatt meg så godt av disse to barna, som pårørende ikke visste hvor var.  Et av disse barna brukte halvparten av lommepengene sine på å kjøpe et grovbrød til meg, for det vet hun at jeg liker.
Det var ikke så tungt å reise fra barnehjemmet denne gangen, for flere i den personalgruppen som vi har nå, er gode omsorgspersoner.  I tillegg fikk vi besøk av to kjekke unge menn fra Norge, samtidig som jeg måtte reise.  De skal være på besøk i ti dager og gjøre forskjellige aktiviteter sammen barna.  Jeg vet at dette blir kjekke dager for barna.
For noen uker siden kom det en ung mann på besøk til meg.  Han skulle flytte til et annet fylke neste dag og kom for å ta farvel.  Han sa at han kom til å savne meg så mye.  Jeg har aldri gjort noe annet for ham, enn å være vennlig.  Det viser seg at litt vennlighet kan hjelpe et annet menneske.
Nå skal jeg etter planen ta en fotoperasjon.  Jeg reiser tilbake til barnehjemmet snarest mulig etter jul.
En stor og inderlig takk til dere alle som støtter opp under NCH, slik at vi kan fortsette arbeidet og redde barn som ellers ikke kunnet få et hjem og muligheten til utdanning.
De beste ønsker til dere alle og en riktig God Jul.