I disse dager åpner skolene igjen, etter en lang april ferie.  Det er lange køer i bankene med folk som skal betale skolepenger.  Mange sliter med å finansiere grunn- og videregående.  Det kreves jo også utstyr og uniformer.  Jeg kjøpte sorte pensko til en av guttene i dag.  Ellers risikerer han å bli sendt hjem.  Vi har nå barn i fem forskjellige skoler pluss hjemmeskolen.  4. til 6. klassingene våre har blitt slått daglig av ufaglærte lærere, med kjepper, på rygg og hender.  Elevene begynte å grue seg til skolestart, så jeg har prøvd å «ordne opp».  Snakket med direktøren og ba om hjelp, på en pen måte.  Det er bittert å betale skolepenger, når skolen bryter ned det som jeg prøver å bygge opp. Men dette er Kenya, ikke Norge.  To småjenter sover hos meg.  Har ikke fortalt dem at jeg reiser herfra om få dager, for det blir så leit.  Prøver å skape flest mulig gode minner.  Jeg har slitt med at noen ansatte ikke planlegger og stadig trenger å få fri.  En kollega/sosialarbeider ringte for ti dager siden og spurte om han kunne komme på besøk.  Lørdag formiddag kom det 53 gutter fra hans arbeidsplass/barnehjem, men han selv dukket ikke opp før solen var på vei ned.  Jeg spiste lunsjen med 71 barn i spisesalen og alle var rolige og så positive.  Det var en vidunderlig opplevelse.  Det er mange barn som ønsker å komme til oss.