Denne dagen begynte med noe hyling: jentene oppdaget en slange i en av skoene som stod ute til tørk.  Slangen ble drept.  Det regner for tiden og da blir noen slangebol fylt med vann.  Så kom alle kostskolebarna til meg, for å si pent adjø.  Skolene åpnet igjen i dag.  Jeg skulle til maasaiene’s land, for å hente to trengende småjenter.  Maasaiene er gjetere, ikke bønder, delvis fortrengt fra de frodigste landområder, så de er sårbare.  Jenter blir ofte giftet bort, allerede som små barn og omskjæring er vanlig.  Det var lenge å vente på stedets Chief/regjeringens representant.  Men jeg ville ikke ta med meg jentene, uten hans garanti og brev om at jentene er genuint trengende.  Vi reiste hjemover med to barbeinte, tynnkledde og sjenerte småjenter i bilen.  Rart å se hvor glade noen kan bli, for å få tørre brødskiver.  Dagen var på hell med gyllent lys og vi så flokker med kameler, antiloper og sebraer som beitet i et storslagent landskap.