Vi var invitert i bryllup i dag.  Jeg ville bare delta på litt av seremonien.  Vi sto opp tidlig og gikk til brudens hjem kl. 7.  Der ventet vi på brudgommens slekt og venner, som kommer i et stort følge for å hente bruden til kirken.  De kom med mye oppstyr, sang og tuting med bilhorn osv.  Brudens slekt og venner stenger porten og det foregår en krangel om bruden, hvor hvert lag synger sine sanger, i følge tradisjonen.  Medgiften som brudgommen må betale er avtalt for lenge siden, så det er bare en lek. Omsider blir porten åpnet og alle lovpriser bruden.  Følget kom sikkert to timer for sent til kirken…

Sør Afrikas President, Jacob Zuma, gifter seg igjen for sjette gang, denne helgen.  Han skilte seg fra en kone og en begikk selvmord, så han har «bare» fire.  De feiret Zumas 70 års dag 12. april, på African National Congress hovedkvarter i Johannesburg.