Nå er det lenge siden jeg har skrevet i dagboken.  Jeg er i Norge for noen uker og har trengt en pause.  Men har litt telefonkontakt med styret av barnehjemmet.
En av jentene mine var nå den første til å fullføre Primary School = Grunnskolen.  Det var cirka 760 000 som tok den avsluttende eksamen i november 2011.  Resultatene ble annonsert i media 28. desember.  Lucy hadde 402 poeng.  I hele landet var det ikke fler enn 1000 som hadde over 400 poeng.
Jeg glemmer aldri da jeg hentet henne, sammen barnevernet,  i slummen i 2005.  Hun var helt stille og hadde på seg en finkjole.  Hun så ut som en prinsesse.  Men på den tiden var hjertet hennes hardt som stein.  Det tok mange år før hun kunne gi meg en klem.  Eller be om unnskyldning for dårlig oppførsel.  Jeg hadde vel nesten gitt opp håpet, da det skjedde.  Nå har hun kommet inn på en av landets beste secondary schools, «A national school» i Nairobi.  Vi søker om scolarship/stipend, for henne.
Det er med stor glede og stolthet jeg forteller dette.  Det er så gledelig av mange grunner.  Det er sjelden jenter skårer så mange poeng i skolesystemet i Kenya.  Av 10 gutter som er blant de beste, så er det vanligvis en jente.
Jeg tar vel inn noen flere barn i ny og ne.  Men IKKE mange.  Hvis jeg får tid til overs, så vil jeg satse mer på landbruk.  Jeg tenker på å etablere ett kooperativ eller lignende, hvor folk i nærmiljøet kan være betalende medlem og få tilgang til en frø bank.  Vi må prøve å stoppe spredningen av genmodifiserte frø.  Vi kan også holde seminar om dyrking og planteskoler og forbedring av ernæring og HIV seminar osv.

Takk til alle dere som støtter barnehjemmet.
Jeg ønsker dere godt nyttår.
Hjertelig hilsen fra Nina