For tre år siden kjøpte jeg fem sauer.  Selv om vi har slaktet og solgt livdyr underveis, så har flokken vokst og vokst.  Denne uken solgte vi 11 dyr.  En ny og spesiell opplevelse å tjene penger!  Vi har ikke så mye for.  Det er viktig at kuene får tilstrekkelig.  De produserer jo melk, hver dag.  Vi slipper å kjøpe.  Det forenkler hverdagen mye, så TAKK til de som har hjulpet oss med å kjøpe dyr!

Daglig leder, har sin årlige fire ukers ferie, som hun skulle hatt for lenge siden.  Jeg har flere trofaste medarbeidere og jeg er så takknemlig for det, etter å ha prøvd litt av hvert…  Det er nesten en umulig oppgave å hjelpe gatebarn, hvis personalet er uhederlig.  Det er også meget farlig.  For 5 uker siden ble to menn lynsjet, 20 km herfra.  Vanligvis er det kriminelle som blir lynsjet, av en gjeng.  Ofte blir det tredd et bildekk over offeret, som tennes på.

Mandag stakk en av de nye jentene våre avgårde fra kostskolen.  Hvis barna stikker av gjentatte ganger, så blir de utvist fra barnehjemmet.  Likeens med denne jenta.  I ettermiddag har vi ryddet i hagen, ti smågutter og meg.  Vi fant fem slanger.  Dette var rekord og meget spennende for oss.

Forleden kom det en segneferdig dame gående.  Hun er enke med mange barn.  Et av barna ligger på sykehus i Nairobi og hun ville dit, uten å ha penger eller familie som hjelper.  Hun var blitt tipset om meg og hadde gått halve dagen.  Vi gav mat, et rom for natten og reisepenger.  Vi har et lite utbrudd av skabb.  Ellers så har vi det bra sammen her på barnehjemmet!

Det er noe de liker å drikke her i Kenya: te med flere spiseskjeer sukker.  Og dette regnes som et fullverdig måltid.  Det er stor krise i Kenya hvis de ikke har sukker.   Når alle omkring meg har denne innstillingen, så er det ikke lett å endre, men nå har jeg fått støtte til å servere barna te uten sukker, men mye melk. Og noe ved siden av.  Jeg har også ansatt en ny kar som har ansvar for åkeren og hage.  Kanskje vi får bedre ernæring nå?

Hilsen Nina