Det var vind, forsinkelser og turbulens, men det gikk bra og jeg landet i Nairobi 23. august.  Blir i Kenya til slutten av november.

Leiet bil frem til barnehjemmet pga mye bagasje.  På veien ble vi stoppet av politiet som sa at vi hadde kjørt i 117 km timen og derfor måtte betale på stedet.  Det ble en diskusjon/pruting.  Politidamen som satt i politibilen sa:  gir oss mer, gi oss mer.  Mens hun tygget khat, et narkotisk stoff.  Det er utelukket at vi har kjørt raskere enn 90 km i timen.

På barnehjemmet er det tydelig at alle har ventet og savnet meg.  Det er alltid ekstra mye å ordne opp i når jeg har vært avgårde en stund.  Nå må jeg prøve å fokusere på det viktigste.  Heldigvis er barna snille og prøver så godt de kan.

De fleste barna er hjemme nå, frem til 6. september da skolene åpner igjen.

Vi prøver å spore slektninger til noen av barna våre.  Mor er omstreifer, så det er vanskelig.

Med biogass anlegget har vi kommet over halvveis.

Før jeg dro til Norge, kom en av guttene til meg og spurte om jeg kunne hente hans lillebror til barnehjemmet.  Da jeg kom tilbake fra Norge, så var dette det første han spurte om.  Vi kan prøve, hvis myndighetene støtter oss i denne prosessen.

I slutten av juli kom en fremmed mann til barnehjemmet med sin pickup full av gaver: 30 nye pledd av god kvalitet, 4 store kasser med skrivemateriell, 1 kasse med permer, 180 kg mais, 1 sekk bønner og 1 sekk poteter.  Vi bor avsides og undrer oss over at han visste om oss og bestemte seg for å fylle opp bilen, i Nyeri!

Vi har visst fått en hund til, som en av guttene kom hjem med.  Og den andre kua har kalvet, så nå har vi 2 kuer og 2 kvigekalver.  Dessverre er det for tørt til at kuene får tilstrekkelig med godt for.  Vi kjøper litt.

I dag er fasten/Ramadan over og muslimene feirer.  Detter en offentlig fridag.  De fleste kenyanere er kristne, men har meget få samarbeidsproblemer med andre trossamfunn.  Kirker og moskeer bygges side om side.

Nå er det tid for å betale skolepenger for siste termin.  Vi må ut med ca 9500 NOK, pluss å kjøpe noen uniformer og materiell.  Matprisene er meget høye for tiden.

Så vi håper at dere som kan, husker på oss.

 

Hilsen Nina