GODT NYTTÅR

2008 – 2009 har vært meget krevende for meg.  Mildt sagt.
Jeg satset jo alt for å kjøpe en stor eiendom.  Det var vanskelig å finansiere den.  Det har vært mange søvnløse netter.
I tilegg har jeg også vært utsatt for underslag, 4 overfall og konflikter.  Heldigvis har jeg holdt ut.  For de fleste problemene er overvunnet.
Jeg har slettet gjelden til tidligere eier og har fått alle nødvendige dokument som trengs for å få skjøte på eiendommen.  Eiendommen er vår, til all tid.
Det er virkelig godt å ha sitt eget sted, med god plass, åker og brønn!  Det er mange som lider pga vannmangel.  Vi er privilegert.

I denne perioden som har vært tung for meg, så har jeg erfart at barnehjemmet og jeg, virkelig har gode venner.  Som har gitt medfølelse og tillit.
Vi har også trofaste givere som har hjulpet oss gjennom hele denne prosessen.  Vi har hatt nok penger til mat, lønninger og forbedringer på eiendommen.
Takk er bare et lite ord, som ikke dekker det jeg ønsker å si.

SKOLE
Det er ønskelig at barn på barnehjem skal gå på de lokale skolene for å bli integrert i miljøet.  Samtidig så forventes det at et barnehjem tilbyr god levestandard.  Vår levestandard er så mye bedre, enn hos folk i landsbyene.  Dette skaper noen konflikter.
Nivået på undervisningen i vår lokale skole er så lavt, at det kan kalles en oppbevaringsplass.  Jeg har ingen mulighet til å påvirke dette i løpet av kort tid.  Barna ble også hundset med, slik at det var nedbrytende.
Så jeg måtte ta et valg.  Nå har vi hjemmeskole for 1.-4.klasse.  5. og 6. klasse har jeg flyttet til en annen skole som dessverre ligger langt unna.  Ca 2 timers gange.  Så vi leier en pensjonist med bil som henter barna om morgenen og kjører dem hjem om ettermiddagen.  Hvordan vi skal håndtere dette når regntiden begynner og veien blir vanskelige å kjøre på, det vet jeg ikke ennå.
Alle barna får leksehjelp om kvelden.  Vi er så heldige å ha godt leselys pga generatoren.
Jeg konkluderte med at det hastet med å få bedre hjelp for noen av de eldre barna.  Slik at de ikke mister muligheten til å komme videre.
Så jeg besøkte 16 kostskoler i håp om å finne en god skole som vi kan fortsette å bruke i fremtiden.  Det var en skole i Nyeri som skilte seg ut fordi de var overbevisende med gode holdninger og nøkterne kostnader.
Fire av de eldste barna gjennomgikk eksamen og opptakskrav.  To går 5.klasse om igjen og to går 7.klasse om igjen.  De ser ikke på det et stort nederlag, men er grenseløst glade for den muligheten de har fått.
Vi har kjøpt hverdagsuniformer, helgedagsuniformer, treningsuniformer og sengetøy osv.
Det nye skoleåret startet 5.januar, så de er godt i gang nå.  1.termin er betalt frem til påske.

Det er en stor motivasjon for de yngre barna til å gjøre en innsats med lekser, nå som de vet at de får muligheten til å begynne på en fin skole i byen senere!
Så denne nye utviklingen er et stort skritt i riktig retning for barnehjemmet.

Hilsen Nina