Har hatt mange problemer med naboer og skolen og inntrengere om natten.  Det var 2 angrep i august. 1 angrep i oktober og 1 angrep for noen dager siden.  Jeg sover ikke lenger alene.

Vi har nå 3 vaktmenn hver natt, som er bevæpnet med armbrøster.
Har vært på mange møter hos autoritetene for å få hjelp fra politiet osv. De sier at de skal komme, men det blir sjelden noen av. De trenger penger til bensin.  Sex og penger er det viktigste.  Kjempeslitsomt for meg.  Men jeg skal klare å få dette i havn.  De største problemene er tross alt overvunnet.  I og med at jeg har finansiert eiendommen.

Myndighetene sier at de skal åpne en politiavdeling i nærheten av oss i løpet av noen dager.  Dette kan hjelpe mye, for hele samfunnet.  Det er viktig for å unngå borgervern og lignende grupper som tar loven i egne hender og etter hvert blir farligere enn de kriminelle.  Lynsjing er et velkjent begrep i Kenya. (Det betyr noe som du ikke overlever)

Jeg har besøkt ca 15 skoler de siste dagene.  Jeg vil ikke at barna i klasse 7 skal fortsette på samme skole i januar.  Men begynne på en god skole i 8.klasse.  Ellers mister de muligheten til en fullverdig utdannelse.

Enten må jeg kjøpe en bil og ansette sjåfør.  Eller finne en boarding skole.  Boarding skole var ikke mitt første ønske for våre barn nå.  Boarding er også KREVENDE, med LANGE dager.  Men nå er det nok den beste løsningen.  Vi har 3 barn i 7.klasse: Nimrod Kimemia, Patric Oboke og Lucy Waiego.  De skal på intervju neste uke.  Kanskje de må gå 7.klasse om igjen, selv om de er begavet.  For de mangler kanskje grunnlaget som kreves.  Men de er mer enn villige til å repetere. For de ønsker inderlig å få en utdannelse.  De er så skjønne, alle 3.  Så takknemlige som det går an å være.  Jeg føler meg trygg på at de skal få en god fremtid.

Vi har jobbet mye med dyrking av jorden og åkrene våre er imponerende nå.  Et vakkert syn.

Vi har ellers jobbet mye med renovering av hele eiendommen.  Vi har støpt nytt gulv i spisesal og kjøkken og bad.  Vi har bygget en 3dobbel latrine, for å ikke være så avhengig av vann hele tiden.  Og vi har bygget ett nydelig lagerhus til ferske grønnsaker.

Helseinspektøren kom for noen dager siden og var gledelig overrasket.  De var ikke fornøyd ved forrige besøk.

Vennlig hilsen fra Nina