Vi flyttet inn på det nedlagte barnehjemmet, som jeg har kjøpt, i slutten av september.Ofte tar det tid før man slår seg til ro på en ny plass, men ingen av oss trengte tid for å slå seg til ro. Vi stortrives fra begynnelsen av.Naturen er strålende vakker og det er mange skjønner mennesker i nabolaget.Vi har jo også et godt samarbeid med skolen.I og med at det er lang vei til skolen, så har vi kjøpt sykler til de store barna.Dette fungerer ganske greit, når det ikke regner.Det er leirjord i området og dette er det umulig å sykle på.Vi har funnet og ansatt en nyutdannet lærerinne og startet en liten skole for de små barna, hjemme. Slik at de skal slippe å gå så langt.Lærerinnen er idealistisk og entusiastisk. Hun er maratonløper i tilegg og en stor ressurs for barnehjemmet.Vi pløyde opp og sådde frø ,satte poteter og plantet, i slutten av september og begynnelsen av oktober. Så nå har vi ca 8-10 mål med nydelig åker.Kjøpte også 10 sauer inkl.lam. Det er en spesiell opplevelse å få sitt eget permanente sted, etter å har vært leietager i flere år og bodd kummerlig.Jeg har tatt imot ett barn til. En nydelig gutt på 12 år. Han ble mishandlet hjemme. Nå er han som en av oss.Jeg var i kontakt med barnevernet 3 ganger, nå.Vi ble enige om at jeg skulle ta imot flere barn når jeg selv er tilstede, i januar-februar. Jeg reiser tilbake i begynnelsen av januar.Skal arrangere en Fundraising, 17.januar. Har invitert mennesker fra det brede lag av befolkningen til å komme på en lunsj med underholdning.Slik at prominente personer skal bli oppmerksom på oss. Hvis jeg er flink og heldig, så kommer det noe godt ut av dette. Ja, jeg har ett stykke jord som jeg skal prøve å selge. Dette kan gå meget bra. Men det er ikke så bra å skrive om mange ting som kanskje ikke går bra eller blir noe av i det hele tatt.Kanskje ingen av de «viktige» personene kommer til Fundraisingen heller ?Jeg tror det er best å være litt forsiktig med å skrive om ting som kanskje skal skje. Hva om å skrive noe lite nå i januar og eventuelt følge det opp i februar eller mars ? Det har kommer inn ca 100,000,- nok i løpet av de siste 4 ukene !Dette er penger fra fjern og nær.Jeg skrev jo mange søknader til stiftelser og personer, i sommer.Etter lang og beinhard jobbing, så begynte heldigvis flere mennesker å hjelpe til.Blandt annet disse kjekke damene i Aurland !Det er mange fra Aurland som har gitt pengegave !Jeg kan nesten ikke fatte det som skjer.Her i Luster og i Bergen er det også noen som gjør en enestående innsats. Barnehjemmet var taksert til 1.370.000,nok. Pr. i dag,13.desember, har jeg dekket 370,000,-nok.Jeg betaler ned etterhvert.Har frist til 21.juni 2009.Dette er beinhardt. For meg er det unntakstilstand til lånet er betalt ned. Det er også en stor sum penger, for såpass få barn som vi har nå. Men jeg ser hvordan de strever med plassmangel så på så mange barnehjem ! Jeg ser også hvor sårbare barnehjemmene er som ikke kan høste egen avling.Matvareprisene i Kenya er mildt sagt varierende OG økende over hele verden !!!!En venninde fra Island som driver barnehjem i Nairobi har opplevd krisetillstand pga det økonomiske sammenbruddet på Island.Jeg vil dra igang ett langvarig og stabilt prosjekt som kan gi et kvalitetstilbud til mange barn, over lang tid.