På grunn av den uforutsigbare sikkerhetssituasjonen i Kenya anbefales norske borgere som velger å forbli i Kenya til å holde seg oppdatert på den lokale sikkerhetssituasjonen gjennom media og andre tilgjengelige informasjonskilder.

Spesielt i sammenheng med allerede tillyste og ventede demonstrasjoner i Nairobi og en rekke andre byer i Kenya onsdag 16., torsdag 17. og fredag 18. januar er det viktig å følge nøye med på sikkerhetssituasjonen i det aktuelle området. Videre kan en ikke utelukke uroligheter spesielt i Nairobi i morgen 15. januar, i forbindelse med planlagt åpning av parlamentet. Byer/steder hvor det er lagt opp til demonstrasjoner inkluderer (i følge avisen Standard):  Ruringu stadium (Nyeri), Tonoka Grounds (Mombasa) Jomo Kenyatta Grounds (Kisumu) Afraha Stadium (Nakuru), Muliro Gardens (Kakamega), Kipchoge Keino Stadium (Eldoret), Gusii Stadium (Kisii), Kericho Green Stadium (Kericho), Moi’s Embu Stadium (Embu), Kipchoge Keino Stadium (Kapsabet) and Mulu Mutisya Gardens (Machakos)

 

Dersom det er uroligheter i det aktuelle området oppfordres norske borgere til å holde seg innendørs i så stor grad som mulig. Hvis en etter en fortløpende vurdering av sikkerhets- og behovssituasjonen anser det for påkrevet å bevege seg utendørs, anbefales norske borgere å unngå store folkemengder.

 

Reisevirksomhet i landet bør kun foretas etter en nøye behovs og sikkerhetsvurdering.

 

Norske borgere i Kenya som ikke allerede har registrert seg hos ambassaden, kan gjøre dette ved å sende inn registreringsskjema for norske borgere. Lenke til registreingsskjem finnes på ambassadens nettsider: http://www.norway.or.ke/ .

 

Offisielt reiseråd for Kenya:

 

Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i Kenya som ikke er nødvendig.

http://www.landsider.no/land/kenya/raad.htm